0297 - 532 040

Case Vic Obdam Staalbouw

 

Efficiënter tekenen én interactief vergaderen

Over Vic Obdam Staalbouw
Vic Obdam Staalbouw is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en montage van staalconstructies. Het bedrijf levert dienstverlening in renovatie en verzorgt complete vervaardiging van stalen constructies voor onder meer trappenhuizen, woonhuizen, bedrijfspanden- en hallen of omvangrijke totaalprojecten. De staal- constructies lopen uiteen van tuinhekken tot het ‘stalen skelet’ van megagebouwen, zoals het Ziggo Dome in Amsterdam.

De uitdaging van Vic Obdam Staalbouw
Elke opdracht begint bij Vic Obdam Staalbouw met een opzet van het 3D-model van de staalconstructie. Hierbij vinden er veel werkoverleggen plaats op kantoor. Met collega’s en vaak ook met andere partijen die betrokken zijn bij het project, zoals aannemer en onderaannemers. 

Thijmen Blankendaal, Calculator / Werkvoorbereider bij Vic Obdam Staalbouw, vertelt: Tijdens een vergadering leggen we de tekeningen van de verschillende disciplines naast elkaar. Dat deden we voorheen met een tv en laptop. Correcties notuleerden we met pen en papier. Dit moesten we dan overtypen om vervolgens door te sturen naar alle betrokkenen. Dat kostte veel tijd. We wilden het vergad- erproces, zowel intern als met onze klanten en partners, slimmer organiseren.

Flexibeler overleggen
Klanten komen mede dankzij het whiteboard graag naar Vic Obdam Staalbouw om te vergaderen.
We notuleerden nog met pen en papier. Dit kostte onnodig veel tijd.
Thijmen Blankendaal Calculator / Werkvoorbereider Vic Obdam Staalbouw

 

De oplossing van HVS met Ricoh
Vic Obdam Staalbouw koos voor het 65 inch en 55 inch Interactive Whiteboard van Ricoh. HVS verzorgde de installatie, koppeling van Pexip én instructie aan collega’s. Thijmen: Tekeningen kunnen we direct vanaf onze computer inladen op het whiteboard. Notulen schrijven we rechtstreeks op het scherm. Ook is het mogelijk om in te zoomen op details en hiervan screenshots te maken. Hierop schrijven we dan vaak ook wijzigingen. Het whiteboard bundelt automatisch alle screenshots die we dan per mail verzenden aan de deelnemers. Als onze partners na de vergadering de deur uitlopen, hebben ze de notulen bij wijze van spreken al in hun mailbox. Ook de klanten zijn enthousiast. Thijmen: Tijdens een vergadering schrijft iedereen zelf zijn opmerkingen op het whiteboard. Dit maakt de vergaderingen interactiever. En door elke deelnemer een eigen tekstkleur toe te kennen, zie je precies van wíe welke correcties zijn.

Wij gebruiken Pexip voor videovergaderen via het whiteboard, zodat we ook op afstand kunnen overleggen met klanten en partners.
Thijmen Blankendaal Calculator / Werkvoorbereider Vic Obdam Staalbouw

Het resultaat
Vic Obdam Staalbouw is erg tevreden met de oplossing. De plaatsing van de whiteboard’s betekent de start van een langer partnership met HVS. Thijmen: “We hebben nog veel meer ambities in een efficienter werkproces. Met Pexip kunnen we ook videovergaderen via het Ricoh whiteboard. Zo kunnen we op afstand overleggen én richten we onze vergaderingen nog flexibeler in. Precies waar wij als organisatie naartoe willen.